maandag 28 november 2011

Cruijff escaleert conflict naar volgende Fase of bereidt hij vertrek voor?

In onderstaand artikel van Nu.nl lijkt Johan Cruijff in het conflict met Ajax een escape voor te bereiden. Hij profileert zich nu als sporter en geeft aan dat zowel hij als Louis van Gaal als 'zestigers' niet meer in de macht moeten willen staan. De aangekondigde gang naar de rechter is een 'signaal' en jongere ambitieuze sporters moeten de leiding krijgen om Ajax weer terug naar de top te brengen. Het lijkt dat Cruijff het artikel van Han Koch in het katern 'de verdieping' in Trouw van afgelopen zaterdag en waar wij expertondersteuning aan hebben mogen geven goed heeft gelezen. Daar werd namelijk die optie voorgesteld. Nieuw is dat 'Hij eruit of ik eruit' door Cruijff lijkt te zijn vervangen door 'allebei eruit', wat weer kenmerken heeft van fase drie op de escalatieladder van Glasl; 'samen de afgrond in'. "Ik niet, dan jij ook niet!" U kunt daarover lezen in ons andere artikel Conflict Cruijff vs. RvC Ajax: Tijd voor een mediator?
Het kwartje, dat de club en de NV Ajax twee verschillende entiteiten zijn en of sporters geschikt zijn om een NV te besturen, gelijk staat aan de vraag of academici geschikt zijn om de vereniging te besturen, waar Cruijff zich eerder met verwe over heeft uitgelaten, lijkt nog niet te vallen. De ledenvergadering zal zich vandaag over de situatie buigen. Supporters willen Cruijff steunen met een massale opkomst.
'Louis en ik moeten de macht niet meer willen bij Ajax'
Laatste update: 28 november 2011 08:07 info

RIJSWIJK - Johan Cruijff noemt zijn gang naar de rechter samen met tien jeugdtrainers onvermijdelijk. De voormalige topvoetballer schrijft maandag in zijn column in De Telegraaf dat het tijd is dat de sporters de macht overnemen binnen Ajax.

Foto ANP
''Helaas was het niet meer te vermijden. We willen een duidelijk signaal afgeven, dat de tijd voorbij is dat sporters over zich heen laten lopen'', aldus Cruijff. Hij geeft aan dat hij daarbij zelf op de achtergrond wil blijven.


''Mijn generatie moet juist een stap terug doen en beschikbaar zijn voor de nieuwe en ambitieuze groep voetballers die Ajax terug naar de Europese top wil brengen.'' Cruijff en de jeugdtrainers beschouwen de benoemingen van Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax als niet rechtsgeldig.
De beroemde nummer veertien heeft nog een advies voor Van Gaal. ''Mensen als Louis en ik moeten de macht niet meer willen. Wij zijn zestigers die onze ervaring aan de jongere generatie moeten aanbieden. Er komt een nieuwe tijd aan waarin ex-sporters het roer overnemen.''

Geen opmerkingen: