dinsdag 29 januari 2013

“Een baan in de media is niet meer voor het leven”


Het gaat slecht in Hilversum. Door de bezuinigingen staat ongeveer de helft van het aantal banen bij de landelijke publieke omroep op de tocht, zo schatten NVJ en NPO. In de Gooi- en Eemlander zag burgemeester Pieter Broertjes het somber in: “Onze sociale dienst krijgt het druk.” Maar wat moet je met ontslagen omroepmedewerkers?
 Geert Tomlow, voormalig regisseur, ziet een mooie rol weggelegd voor mediation:  “Een mediator is er voor beide partijen.” Tekst: Vincent Weggemans
 
In De Jonge Haan begeeft Geert Tomlow zich op bekend terrein. Met ruim dertig jaar ervaring als editor, regisseur en producent kent hij het klappen van de Hilversumse zweep. In 2005 besloot hij politiek actief te worden en meldde zich bij de PVV van Geert Wilders, die hem opnam in zijn talentenklasje. Tomlow: “Ik voelde dat mijn tijd in Hilversum langzaam ten einde liep. Ik was uitvoerend producent en vond weinig bevrediging meer in mijn werk. Tegelijk wilde ik in de politiek meewerken aan het besturen van Nederland. Omdat de PVV in die tijd bepaald nog niet salonfähig was, bleven daarna veel deuren in Hilversum voor mij gesloten. Toen ik na de verkiezingen niet in de Tweede Kamer kwam en Wilders duidelijk maakte niet met mij verder te gaan, werd ik behoorlijk op mezelf teruggeworpen. Wat nu? Dat was een belangrijk moment in mijn leven, zoals veel omroepmedewerkers dat de komende tijd zullen meemaken. Het is zeer belangrijk dat ze zich daarop voorbereiden. Als je geen plan B en C hebt, dan zul je het niet redden.”